fredag 20 mars 2009

Lite dagbok och bilder

Hej alla!
Tack för alla kommentarer det är så skoj att läsa dom. Har hittat ett lite snabbare internet nu så här kommer det en hel del till er.


14/3 Legat på stranden hela dan. Fått fot massage och sen målade hon tårna och satte på bling-bling. Klockan 3 gick jag tillbaka till hotellet handlade lite kex, dricka och plåster till mitt skoskav. Kl 4 var det sen dags för den första utflykten. Först till en juvelerare och matthandlare. Vilka mattor, där var en som jag ville ha men den kostade 18 000 kr men så underbar. Hemma hade den säkert kostat minst det dubbla. Sen var det dags för ädelstenarna och nu vet jag vad jag vill ha… en blå diamant. Hade tyvärr inte kameran med idag så det fick bli en bild med mobilen. Denna sten kostade bara 600 000kr. På bussen igen för att åka till skräddaren och en inhemsk marknad. Marknaden var riktigt hemsk. Man fick en skugga så fort man steg utanför bussen. Orkade inte riktigt med detta så jag gick och satte mig på ett torg i stället. Där var det inte en människa som försökte ta kontakt. På bussen igen och till nästa marknad. Vi hade en busschaufför som var helt ny för Ving så han hittade inte riktig. Men till slut kom vi fram till nattmarknaden. Men först var vi tvungna att ta oss igenom bl.a. en rundel mitt i stan där det hade samlats en hel flock med kor och dom är ju heliga så ni kanske förstår hur det gick, det tog sin lilla tid. På nattmarknaden köpte jag tre st. ankel kedjor för 200 rupies, ett par sport sandaler för 350, en elefant i tyg och bling för 100, ett par Aladdin byxor för 200. Allt prutat med ca en tredjedel vissa saker lite mer. Så idag har jag verkligen gjort av med pengar, 500 kronor. Glömde nästan att där ingick en taxiresa med som enligt Ving skulle kosta 250 men jag prutade ner den till 150. I morgon är det en annan utflykt som gäller, krokodiler, kryddor och tempel och då ska kameran med. Har packat det mesta nu för bussen går tidigt.



15/3 Utflykt hela dagen. Först med båt för att se krokodiler. Det var lite svalkande att vara på floden. Vi såg två små krokodiler som låg inne bland grenarna vid flodkanten. Efter detta blev det en busstur till ett tempel. Har inte så mycket att skriva om detta men det finns massor med foto. Likadant när det gäller nästa stopp, kryddplantaget. Här fick vi mat på bananblad och sen en tur i skogen för att se alla kryddorna. Här köpte jag olja från kryddnejlika som är helt outstanding mot tandverk. Har faktiskt provat denna för tiotal år sedan och har letat efter sån sen dess. Hemma igen, tvättade lite kläder, tog en promenad längs stranden bort till trappan där alla indierna badar. En skön kvällstur för att se solen gå ner. Stannade till på en fin restaurang och beställde pastasallad. Trodde att det skulle vara pasta men där låg ca 4st penne och resten blad med sand i, jag vägrade totalt att äta detta. Tog en tuck tuck hem igen. Stannade till på internet caféet och tog sedan en Cola på ett café där jag träffade ett trevligt par från Dundee i Skottland. Han tyckte att vi skulle komma och hälsa på hemma hos honom så skulle han visa oss Skottland. Kl är 21.30 och det är hett så in i bomben. Köpte mig en tunika och ett par byxor på vägen hem för 170rs.



16/3 Utflykt idag igen. Tyckte att det var lika bra att ta utflykterna nu i början så får man ju se en massa och man kan åka tillbaka om man vill det. Även huden får sig en mjukstart på detta sätt. Började dagen i Old Goa med att titta på tre olika kyrkor och lite historiska platser. Detta gör sig bättre i bild än i ord. Nästa stopp var Panjim. Här fick vi två timmar på egen hand. Mådde inte så speciellt bra, var inte hungrig så jag gick och satte mig på en brygga vid floden. Sedan var det ett stopp vid Moder Theresas barnhem. Där fick vi absolut inte lov att ta några foto. Först kom vi in i avdelningen med små barn. Dom flesta var handikappade på något sätt oftast mentalt. Sen fick vi gå in i en avdelning för gamlingar och mentalsjuka vuxna kvinnor. Det fanns bara en man på stället och han var som en vaktmästare där. Inte som anställd, han bara behövde detta att gå till. På kvällen så tog jag min dator och satte mig på caféet. När jag satt där så trillade det ner en ödla precis sidan om min dator, så rädd jag blev. Tänk om den hade hamnat på mig. Den jäkeln hade nog bestämt sig för att jäklas med mig så jag gav upp. Det blev även för varmt att sitta där. Gick till kina restaurangen för att käka men nej det blev bara en Cola. Kunde inte få ner något.



17/3 Har legat på stranden hela dan idag under ett parasoll. Har inte stuckit ut näsan i solen men ändå har jag fått för mycket färg. Handlade en väska. 300rs. Har inte varit sugen på någon mat på hela dan men ska nu ta mig ner till kina för något måste jag äta tror jag. Fick i mig lite stekt ris, inte hungrig, tror det beror på värmen eller så har jag fått i mig någon bakterie. Jag har inte ont i magen men den känns fladdrig och så har jag ingen aptit. Träffade en trevlig engelsk herre på väg tillbaka till hotellet. Snackade ett par ord. Han berättade att han och hans fru var här fyra månader om året. Trevligt att prata med nån.
18/3 Bussen kom 20 minuter för tidigt för dagens utflykt. Det var väl kanske tur att jag var där i så god tid. En buss full med ryssar och finnar. Det hade varit så få anmälda så dom slog ihop turerna i stället för att ställa in. Två timmars bussresa. Byta till jeep som tog oss ut i djungeln genom floder och över stock och sten. Apor hoppade i träden och en stor svart orm korsade vår väg. Efter ca 30 min så var vi framme men nu fick vi gå och klättra på klippor och stenblock för att komma ner till vattenfallet. På vägen dit var där apor som plockade nötter ur våra händer. Dom plockade så många som möjligt och stoppade in dom i kinderna. Kinderna såg ut som stora bölder men sen rätt som det var så såg jag hur en apa tog tag i kinden och tryckte ut några nötter i munnen, lite som en ekorre. När jag väl var framme vid fallet så bara häpnade jag. Ca 320 meter högt vattenfall med en liten sjö där man kunde bada. Uppe på berget fanns där ett järnvägsspår och där rusade det fram ett tåg i mellan åt. Träffade ett trevligt svenskt par som även var med på krokodilturen så jag passade deras saker medan dom badade och dom passade mina när jag väl hade bestämt mig för att hoppa i. Det var kallt säkert bara strax över 20 grader. Men så svalkande det var. Detta var första gången jag har simmat under ett vattenfall. Har bara en sak att säga. Underbart!På vägen hem igen så stannade vi för att käka lunch, ingen hit men det blev en del bra bilder på en elefant där. Träffade på samma engelsman när jag kom tillbaka och han rekommenderade en restaurang. Denna provade jag på kvällen, oj så gott det var. En svenska som var gift med en indier så hon visste hur vi svenskar vill ha vår mat. Hade även massor med svenska efterrätter. Provade ingen då men ska nog åka dit igen. 400rs (100 kr) för oxfilé dricka och taxi.



19/3 Har tillbringat hela dagen igen på stranden men som det har blåst idag. Jättehöga vågor och jag blev lite orolig ibland när folk gick ut för att bada. Dom bara slogs omkull av vågorna och sen for dom iväg 10-20 längs stranden. Oj vad jag sover gott på stranden. Det slår aldrig fel. Varje gång jag varit där så har jag somnat en stund. Men idag när jag vaknade så var nästan glasögonen igentäckta med sand. Parasollerna har blåst omkring idag som papperslappar, livsfarligt. Mannen jag träffade igår berättade även att på torsdagar så på detta fik så brukar det vara en holländare som sitter och spelar lite gitarr. Och han tyckte att jag skulle komma dit. Jag gick till fiket på kvällen men såg inte engelsmannen men träffade en kompis till honom som berättade att han bor i Indien 11 månader om året. Jag har sett honom här innan. Första gången jag såg honom så hade han en 10 veckor gammal valp med sig så då förstår ni varför jag kommer ihåg honom. Men varje gång så har han sin son med sig. Sonen är ca 30 och har en mild form av autism. Dom tar ett par öl sen går dom igen. Han berättade att han blivit biten av en hund två dagar innan. Troligen hade hunden rabies, gissa om jag har dragit fingrarna till mig. Nu klappar jag inga lösa hundar längre. Det kom även ett annat par från England och satte sig vid mitt bord. Det visade sig att hon är en kortmakare hon med. Vi har bytat mail och ska hålla kontakten men dom har även bjudit hem mig till sig i morgon kväll. Dom skulle ringa så vi får väl se hur det går med det för dom hade en del att göra i morgon. Men detta var en mycket trevlig kväll med mycket musik och en massa scrap-prat.

Det är ett par dagar sedan jag åkte buss och jeep men jag har fortfarande ont i svanskotan.
Nu stänger dom här så jag kollar till er en annan gång
Hadet!