torsdag 23 oktober 2008

Chri blunda nu!


Det blev ingen promenad. Mörkret kom hastigt och H blev sen. Men det blev ett kort till min dotter i stället. Hoppas hon lyder nu och blundar. Tack för lånet av den underbara stämpeln.
Bakgrundspappret är från en lek i PS. Stämpeln är målad med promakers.
Är det någon som har avmonterat stämplar från klossarna nån gång? Jag försökte idag. Det tog sin lilla tid. Såg på nätet att man skulle köra klossen i micron och sen skulle det gå som en dans men det gjorde det inte. Klossen kom av lätt men den där skumdynan mellan kloss och stämpel vill man ju oxå ta bort. Jag fick ta till lösningsmedel för att få bort klistret och dynan. Vet inte om den behandlingen av stämpeln har förkortat livslängden på den men jag provar nog inte med denna metoden på fler.

Biscotti med choklad och mandel


Choklad biscotti
1 ägg
1dl råsocker, kan ev ha lite mindre i om man vill
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1/2 tesked bakpulver
1 tesked kanel ( kardemumma eller annan smaksättning går också bra )
50 g mörk choklad ( ca 1 dl grovhackad )
100 g mandel ( ca 1 dl grovhackad )
Vispa ägg, socker och vaniljsocker. Blanda mjöl, kanel, bakpulver i en skål och rör sedan ner i äggblandningen.
Hacka choklad och mandel och rör ner i smeten. Lägg upp degen på mjölat bakbord och gör två längder ca 2,5 cm breda och 20 cm långa, lägg sedan på mjölad bakplåt och in i ugnen i 25 min i ca 175 grader. Ta sedan ut dem och låt dem svalna en stund innan du skär dem snett över. Låt dem sedan stå i ugnen i ca 20 minuter till så att de blir som skorpor. Ät och njut!

Jaha då blev det lite skorpor även idag. Men jag har gjort lite nytta oxå. Målat färdigt panelen i vårt uterum. H kommer hem från Göteborg i kväll och jag tänkte ta en promenad och möta upp honom. Tycker det är så tråkigt att gå fram och tillbaka samma väg så därför brukar jag göra så här i stället. Det brukar bli en promenad på mellan 1-2 timmar. Jag brukar även då ha förberett middan så att man kan nästan bara sätta sig ner och äta. Det är så gott när man har varit ute i kylan. Oftast blir det någon gryta eller liknande. Idag blir det spagetti och köttfärssås.