torsdag 12 februari 2009

Här kommer receptet på den andra kakan jag hade med igår. Den var ännu godare nu dagen efter.

Adams vaniljfyllda sockerkaka
Ingredienser:
3 dl strösocker
4 st ägg
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
1 dl vatten, kokande

Vaniljfyllning:
125 g smör
1 dl mjölk
4 msk vaniljsocker

Garnering:
1 msk florsocker

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°. Vispa sockret och äggen pösigt.2. Blanda bakpulvret med mjölet. Rör ner det i äggsmeten. Häll i vattnet. Smörj och bröa en form, 24 cm i diameter. Häll i smeten. Grädda mitt i ugnen ca 40 min. 3. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Tillsätt vaniljsockret. Låt koka häftigt ca 3 min. Rör hela tiden så att inte mjölken bränns.4. Ta kakan ur ugnen. Dela den till två bottnar innan den har hunnit kallna. Fördela vaniljfyllningen på en av bottnarna. Lägg ihop kakan. Pudra över florsocker.

Det är ett tag sedan jag uppdaterade sidan

Har jobbat en hel del sista tiden och sen har det varit olika projekt på kvällen, men nu ska jag vara ledig tom måndag. Det blir många dagar till pyssel.
I morgon kväll ska jag på scrapträff i Helsingborg på Scraproom. Du har väl inte missat att anmäla dig till denna trevliga träff? Känner du för att delta i morgon, hör av dig till butiken och hör om där fortfarande finns några platser kvar.
Agendan idag är helt tom. Jag ska bara gå omkring här hemma i myskläder och mysa. Kanske ska städa bland mina scrapsaker. Känner att det är ganska rörigt just nu både på skrivbordet och i väskorna, sen blir det nog ett kort eller en LO också.

Mitt visum till Indien är färdigt för att hämtas idag så nu känns resan lite verkligare. Men oj vilken längtan jag fick nu då.

Jag har blivit utmanad av Sofie, ska fundera på vem jag ska utmana.

Ska på maskerad nästa fredag med jobb, med temat disney eller andra tecknade figurer. Detta var inte lätt. Jag har aldrig varit på maskerad innan men med lite hjälp från scrappträffen i Laholm så kom vi på vad jag skulle vara. Så detta har varit ett pojekt som skulle bli färdigt och det är det nu. Skönt! Vill tacka min kära mor som hjälpte mig att sy kläderna. Utan henne hade det inte blivit något sytt. Foto kommer säkert här sen.

Nej nu ska jag hoppa ur morgonrocken och få på mig myskläderna så att jag kan börja mysa, tror jag börjar med en frukost så jag inte glömmer den..... dom som känner mig vet ju att jag brukar få i mig frukosten efter lunch och då kanske på något Mc-ställe :-). Ja så är det, när det är så mycket jag vill göra då glömmer jag en sån viktig sak som frukost.

Hadet till nästa gång!

Glutenfri morotskaka

Efter önskemål kommer här nu receptet på den ena kakan jag hade med mig på träffen igår.

Glutenfri morotskaka
Ingredienser :
4 ägg
2 1/4 dl rapsolja (eller annan naturell olja)
ca 6 dl rivna morötter
4 1/2 dl ljus glutenfri mix
4 1/2 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 tsk kanel

Glasyr:
100 g philadelphiaost
25 g mjukt smör
2 1/4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Så här gör du:Vispa äggen. Blanda med oljan och morötterna.Rör ihop de torra ingredienserna och arbeta ner dem i morotssmeten. Häll alltsammans i en form, 24-26 cm i diameter, med löstagbar kant. Grädda i 175 graders ugnsvärme 60-70 minuter. Låt svalna.Blanda ingredienserna till glasyren och bred över den upp-och-nedvända kakan.