måndag 20 december 2010

Brunkål på skånska

Lovade att visa resultatet av mina marshmallows i går men vi var i Smögen och i det vädret så tog det lite längre tid att köra så det blev en heldags utflykt.
Här är i alla fall resultatet. Rullade dom i fruktos men på undersidan har det fastnat ett lite tjockt lager och det är jag inte riktigt nöjd med men smaken är där inget fel på.


Brunkål blev det på schemat idag. Började med att koka egen buljong på fläskben. Ser ju inte så gott ut men god blev den.


Började med att skära och bryna kålen och sen la jag den i en ugnsfast form. Har aldrig gjort kålen i ugnen innan. Men jag är ju sån att jag måste prova. Såååå smidigt.


Innan formen åkte in i ugnen så kryddade jag lite extra och sen hällde jag på min buljong, sirap, socker, soya och ättika. Hade lite farinsocer hemma och även lite råsocker så det åkte med i och tror nog att detta är den godaste brunkål jag ätit på länge. Eller är det bara så att man äter det alldeles för sällan.
Det tog ett tag att koka kålen i ugnen så medan jag väntade så slängde jag ihopa lite chokladbollar. Har fått ett recept av Hasses syster och dom är himelska. Men denna gången så rullade jag inte all smet utan sparade lite för att smaksätta med lite arrakessens. Ja, jag vet vad ni tänker :-) Hon och hennes essenser. Men oj vad gott! Får nog göra en laddning till med denna smaken. Arrakbollarna rullade jag i Oboy.