tisdag 4 januari 2011

Fläskpannkaka

Måste bara berätta. Något så konstigt har hänt igen. Flera gånger när jag fått nån beställning på kort eller annat så har det blivit så konstigt rätt på nåt sätt. Som när jag gjorde dopkortet och hur ofta är det man sätter ett tåg på ett dopkort? Men det gjorde jag och sen visade sig att när hon som hade beställt kortet fick det så hade hon precis varit och köpt ett tåg i doppresent.

Eller som när jag själv skulle på dop och tänkte ge bort en doptavla i rosa men ju mer jag jobbade med den desto mer lila blev den och till slut så var det bara lila färger på tavlan. När jag kommer till dopet så visar det sig att dopet går i färgen lila.

Eller som när jag gjorde en tavla till ett bröllop och när vi sitter i kyrkan så börjar prästen läsa just den texten jag valt att ha på tavlan.

Idag så skulle jag åka till min syster och vi pratade i telefon om vi bara skulle ta en fika eller om jag ville ha nån mat. Vi kom överens om att mat är alltid gott men att det skulle bli nån lättare rätt. Jag erbjöd mig att handla men hon tyckte att det kunde hon göra. Detta är allt vi sagt om maten. Vi sa inget om vad det skulle bli eller några förslag på rätter eller nåt sånt. När jag på vägen stannar i Vallberga för att skicka ett paket så strular det lite så det blev lite väntetid. När jag står där och väntar så är det bara något som säger mig fläskpannkaka. Vet inte varför men jag tar den där remsan som jag precis rivit av från ett sånt där vadderat grönt kuvert och skriver fläskpannkaka. Vet att jag tänkte att "annars kommer dom aldrig till att tro mig om jag bara säger att jag tänkte på fläskpannkaka". Tänkte inte mer på den saken och åkte ner till min syster. När jag kommer in och har hälsat så busar jag naturligtvis en liten stund och sen känner jag doften. En liten tanke slog mig och jag frågade "Vad blir det för mat?" Vad tror ni hon svarade? Ja, just fläskpannkaka och då släppte jag allt jag hade i händerna och rusade bort och hämtade min lapp och visade den. Nu hör till saken att hon har aldrig bjudit på detta innan och hon brukar ha en köttbit och lite sallad eller nån gratäng. Det är vad hon brukar kalla lättare. Ja, nån gång har det blivit Carbonara för det vet hon att jag gillar så mycket. Men aldrig detta.
Jag tycker att det är lite för många gånger som sånt här har hänt. För dessa tillfällen som jag nu berättat om är inte alla. Men detta är nog det värsta. När jag tom har det skriftligt.