torsdag 23 december 2010

Julstöket fortsätter

I förrgår så blev det lite äppelchutney och brända mandlar på kvällen. Sen blev det faktiskt tv:n för min del.

4 st äpple skivor
1 st lök skivad
2 msk russin
2 msk vitvinsvinäger
1/2 dl farinsocker eller efter smak (jag tog nog det dubbla)
1 tsk malen kanel
1 st kanelstång
Lägg alla ingredienserna i en gryta och koka på låg värme till äpplena är mjuka.


Igår blev det en hel del gjort. Städade och bäddade till våra gäster och sen blev det en del annat med.

Om ni känner att ni inte hinner göra eget julgodis så går det ju faktiskt att fuska lite. Köp färdig ischoklad och dekorera med lite mintglasyr och en liten non stop.

I år blev det bara ett marsipanbröd och en hel del marsipan mumsbitar istället med contreu. Men det är ju bara formen som skiljer dom åt. Av chokladen som blev över gjorde jag lite rischoklad.


På kvällen gjorde Hasse och jag var sin laddning med köttbullar. Jag gjorde traditionella men Hasse kryddade på ett lite mer vågat sätt med chilli och kanel. Kan ju säga att jag var riktigt skeptisk men får väl ge mig än en gång. Dom blev faktiskt goda.
Lotta vår underbara granne hade varit på shopping hela dan och var till och med så snäll att hon handlade en grytta till oss när hon ändå var på Ikea. Och sen kom hon till och med hem och levererade den så nu kan jag göra det sista, revbenen. Är hon inte bäst så säg!

Hasse tyckte att nu när hon ändå var här så kunde hon vara köttbullsdommare. Och hon är nog som jag att till julen ska det vara traditionellt.