torsdag 16 juli 2009

Igår åskade det igen

Jaha så var det dags igen med åska och störtregn. Vid första mullret pratade jag i telefon. Det kom en blixt och samtidigt knastrade det till i telefonen. Gissa om jag var snabb med att springa runt hela huset och koppla ur alla tekniska saker. En stund efter jag gjort detta så gick strömmen men bara för en liten stund. Sen hörde jag genom skogen en massa sirener. Förstod sen att det var från svinstallet som brann ner. Tragiskt, stackars alla grisar som brann inne. Nu när man bor så här på landet så har man fått en helt annan respekt för åska. När jag senare på kvällen skulle koppla in allt igen så funkade inte basenheten till den bärbara telefonen. Attans, glömde att dra ur strömsladden till denna. Undrar hur mycket mer som hade gått om jag inte varit så snabb att springa runt och koppla ur.

Innan på dagen så hade jag fint besök av Gunnel och hennes två pågar. Jag hade bakat lite bullar att bjuda på. Provade en torrjäst som heter Dr Oetgers (tror det stavas så) man behöver inte värma mjölken eller smälta smöret. Blanda allt till en deg, baka ut och sen jäsa 15 min på plåten. Enklare kan det inte bli och så mycket tid man sparar in på alla olika moment.


Var ute och plockade dessa på morgonen och gjode lite gele av dom. Har tre buskar med röda vinbär och en med svarta. Dom fanns här när vi köpte huset. Men jag skulle hellre villja ha fler av de svarta än de röda.

Veterantur med Tuff-tuff

En helskön söndagstur. Att åka i en gammal kärra som är fylld av nyslaget gräs och dras av en veterantraktor, det är livet det. Turen startade klockan 10.00 bara en liten bit från oss och sen gick den upp till vindkraftsparken där vi stannade för att sträcka på benen och få lite information om denna. Sen fortsatte vi en liten bit till och ...... nu var det fika. Jag hade gjort en smörgåstårta fylld med kyckling/curry och bacon/mjukost. Denna kommer jag till att göra igen. Vi var fyra st som lyckades ta slut på den. Det var inte enkelt att få den att hålla sig kall i denna värmen som var då och att den inte skulle falla sönder under färden. Men vi lyckades.


Turen slutade vid tre tiden (tror jag) och då var det uppställning för alla ekipage som varit med.
Fortsättning följer i morgon.