söndag 8 mars 2009

Våren är här

Jag vet men med risk att vara tjatig, men nu är faktiskt våren här. Grannens får har fått lamm. Idag när jag kom hem efter att varit och hjälpt till med att flytta Scraproom så tittade jag in i hagen. Där var ett lamm med lite konstig färg. Jag hämtade kameran från bilen och tänkte att detta vill jag fota. När jag stod där och tittade så kom jag till att tänka på att dom brukar ju få två ungar. Så jag beslöt mig för att vänta där ett tag och döm om min förvåning när jag blir vittne till när nummer två föds. Dom var inte så vackra men vilket minne för mig. Nummer ett står upp och har fortfarande navelsträngen hängandes. Nummer två är den som ligger ner, men försöker resa sig upp för första gången i sitt liv.


Detta är några lamm och en tacka som stod en bit bort men var ganska nyfikna på vad som hände här i andra sidan hagen. Måste säga att dom ser lite bättre ut när dom är några dagar gamla. Och när dom ska förflytta sig så går dom ju inte. Nä, dom skuttar fram.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Äntligen! Gud vad söta!! Här har det trillat ner en decimeter med snö under natten, så våren känns avlägsen. Var faktiskt ute och åkte längdåkningsskidor igår, och det känns kan jag säga. Ha det så bra, kram
/Jessica

Karin sa...

Håller med dig, de är sötast en/ ett par dagar efter. Det är så skönt med vår och att det blivit ljusare. Man blir lite piggare då. Tack än en gång för att du tänkte på oss och köpte block!!! Vi ses på onsdag!
Kram Karin

Christina / Synål / Stina sa...

Jag håller med det föds små djur barn och Katterna skriker i mars månad gott vårtäken. Och så luktar det " skit" i luften ett säkert vår täcken när bönderna jobbar.

Jag köpte mååååååååånga stämplar i Göteborg. Och lite papper. Men är helt nöjd.
Hade en tevlig dag

kram

Ulla sa...

Var länge sen man såg så nyfödda lamm, är ju för gulliga.