torsdag 16 juli 2009

Igår åskade det igen

Jaha så var det dags igen med åska och störtregn. Vid första mullret pratade jag i telefon. Det kom en blixt och samtidigt knastrade det till i telefonen. Gissa om jag var snabb med att springa runt hela huset och koppla ur alla tekniska saker. En stund efter jag gjort detta så gick strömmen men bara för en liten stund. Sen hörde jag genom skogen en massa sirener. Förstod sen att det var från svinstallet som brann ner. Tragiskt, stackars alla grisar som brann inne. Nu när man bor så här på landet så har man fått en helt annan respekt för åska. När jag senare på kvällen skulle koppla in allt igen så funkade inte basenheten till den bärbara telefonen. Attans, glömde att dra ur strömsladden till denna. Undrar hur mycket mer som hade gått om jag inte varit så snabb att springa runt och koppla ur.

Innan på dagen så hade jag fint besök av Gunnel och hennes två pågar. Jag hade bakat lite bullar att bjuda på. Provade en torrjäst som heter Dr Oetgers (tror det stavas så) man behöver inte värma mjölken eller smälta smöret. Blanda allt till en deg, baka ut och sen jäsa 15 min på plåten. Enklare kan det inte bli och så mycket tid man sparar in på alla olika moment.


Var ute och plockade dessa på morgonen och gjode lite gele av dom. Har tre buskar med röda vinbär och en med svarta. Dom fanns här när vi köpte huset. Men jag skulle hellre villja ha fler av de svarta än de röda.

4 kommentarer:

Therese F sa...

Fy för åskväder, det är lika hemskt att bo i stan. Men ofta slipper vi det här vid kusten det går ofta runt omkring och det är ju tacksamt.
Tyvärr kommer jag inte på lördag, men vi får väl försöka ses nån dag ändå.
Ha det !
Kram Therese

Ulla sa...

Uschhhh ja åska är inget att leka med. Man är väldigt liten vid naturens krafter..

Karin sa...

Hej hej! Kan bara instämma, man känner sig mycket liten och maktlös. Tur att du var snabb där. Roligare kan man ju ha än att köpa nytt.... Läckra foto, jag blir riktigt hungrig...Ha det ! Karin

Chri sa...

naaaaj stackars grisar!!!

ooolala kanelbullar. aaaa dem ser goda ut!! hur var smaka dem att baka pa det sattet? *dregglar* Far flashbacks till nar du bruka baka hemma. Alltid like gott! och jag VET att du allt at nagra av dessa iallafall :D

puss RIP sma grisar