måndag 3 maj 2010

Har inte hunnit....

att göra något alster med den nya metallen, men det jobbas på det. Här kommer i alla fall lite bilder på vad man kan göra av den.Några av verktygen som jag använt. Detta är ett litet start paket men sen kan man ju även använda andra verktyg eller varför inte en liten legobil för att göra mönster efter hjulen. Använd fantasin och ta vad du har hemma.

En tag där jag blandat metall, papper och UTEE-guld. På metallen började jag med att göra mönster efter en stämpel men sen har jag även doodlat för hand. På metallen har jag även lagt på lite UTEE-clear.

Mönster efter en emboss-platta

Här har jag lagt metallen över ett av de nya chipboard orden och tryckt ner metallen och sen rispat av färgen runt om.

Och eftersom det är så stora ytor som är förhöjda så har jag fyllt det med 3D-lack för att skydda det lite.


Stansat ut med spellbinders. Stansade även ut ett ex i papper och klistrade det under metallen för att få lite mer stadga. Sen har jag tagit av det mesta av färgen och sen färgat in den med alcoinks.

Gjorde likadant som med ordet men här drog jag med sandpappret över det upphöjda. Fyllde även denna med 3D-lack.

Har skurit ut en ram i lite tjockare papp som jag sedan klätt med metallen. Här har jag använt en clear-stamp med ett tegelväggs mönster för att göra mönstret i metallen. Bakom ramen är det också metall där jag skrivit i för hand.


Här har jag använt en embossing mall för att göra rosen. Lade på lite akrylfärg i guld och sen har jag plattat till metallen och fäst den med 3D-lack bakom en akryl-tag.


Skrivit för hand och sen klippt ut med mönstersax.


Det är bara fantasin som sätter gränser för vad man kan använda som mall. Här har jag tagit ett hörn i metall.

Clear-stamp och lite ojämnhet bakom metallen när jag sen plattat ut den.

Här är lite olika exempel på vad jag testat. Trädet är en stämpel på kloss och sen har jag även skrynklat och plattat ut i flera omgångar. Fjärilen är med Martha Stewart stans. Sen är det olika embossing-plattor och olika maskiner som vi kört metallen genom. Testat med Big Shot, Epic och nu på träffen provade vi grodan. Funkar hur bra som helst eftersom metallen inte är tjockare än ett papper.
Detta är så läckert att jobba med och tänk er vilka fina tuffa kort och LO:s det kan bli med metall på. Lägg gärna en lite länk i kommentaren när ni provat detta.

Inga kommentarer: