lördag 18 oktober 2008

Solrosfrön är inte min favorit men...

Dessa kakorna är helt ljuvliga. Jag smakade dom på jobb och det skulle jag inte gjort. Hur ska jag nu kunna gå förbi dom utan att det slinker ner en då och då? Jag får väl försöka blunda.

Sega Solrossnittar från The Cookbook Café
200 g smör
2,5 dl socker
4 msk sirap
2,5 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
1 tsk bakbulver
2 msk vaniljsocker
1,5 dl solrosfrön (plus extra till dekoration.)
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa socker och smör tills det är ljust och fluffigt, tillsätt sirapen och rör om. Blanda ner de torra ingredienserna och rör ihop till en smidig deg. Rulla ut degen i längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Strö över ett par extra frön och platta till längderna en aning. Grädda i ca 15 minuter. Skär i diagonala snittar när kakorna svalnat en aning, flytta till ett galler och låt dem svalna helt.

3 kommentarer:

Christina / Synål / Stina sa...

detta låter ju gott också inne håller de ju både solrosor och grahamsmjöl så lite nyttiga med.

Dessa måste jag testa.
TACK för att du delar med dig
Kram

Karin sa...

Tack för kommentaren i min blogg.
Kakorna ser goda ut, jag som gillar solrosfrö!!!! Detta ska testas. Tack för tipset!

Ulla sa...

Att jag inte såg det innan idag, jag som stått och bakat hela dan idag. Till träffen i Halmstad på lördan.

Då ser jag fram emot tills du har fika nästa gång då :)