tisdag 21 oktober 2008

Teknik

Ni kanske tror att jag gått i ide, men nej. Jag har jobbat fred kväll, lörd morgon och sen sönd kväll. Detta är ett rätt så jobbigt pass.
Här hemma har jag haft problem med vårt nätverk. Så irriterande. Datorn i mitt lilla krypin är trådlös och det har bara varit här inne hos mig som det inte funkat. Den har hela tiden pendlat mellan noll och dålig mottagning. Och när det är noll mottagning så blir jag utslängd och har då varit tvungen att starta om min dator. Jag har hela tiden trott att det var min dator som det var problem med men när H köpte en trådlös även han och den inte heller funkade här inne så blev det lite fart på teknikern i mig. Detta ska bara funka. Tog kontakt med vår internet leverantör i Veinge och dom tyckte att jag skulle byta router. Då gjorde jag ju naturligtvis det igen utan resultat. Jag tog med mig rautern och åkte dit igår och då fick jag med mig en annan pryl som skulle kopplas ihop med den gamla och en kommentar om att detta troligen inte heller kommer att funka men ring hit så ska vi guida dig. Dom tror att det kanske är något i väggarna som avskärmar vågorna. Men jag hem kopplar in allt efter konstens regler och ringer. Då visar det sig att det är inte den grunkan i paketet som det ska vara. Blir man trött eller? Då lovar han jag pratade med att han troligtvis skulle komma hem och kolla detta, han skulle i alla fall ringa mig lite senare. Jag väntade och väntade men det varken ringde eller kom någon tekniker hit. Då gav jag mig tusan på att jag ska testa och se vad som händer om jag ändå använder den nya grunkan (access point). Och till min stora glädje så funkar det. Jag har aldrig haft så bra mottagning. När jag nu ringde Veinge idag igen så säger han fortfarande att det är fel sak som jag har fått med mig och jag kan komma in och hämta den riktiga för det funkar inte med den som jag har hemma. Jag försöker förklara för han att det måste funka med denna och varför jag anser att det är rätt produkt som jag fått av misstag men han ger sig inte och kan inte förklara på ett vettigt sätt. Pust! Men jag berättar för han att det funkar nu då går han och frågar sina kollegor och sen säger han att jo det funkar ju även med denna och sen en lång förklaring att han inte var någon tekniker. KARLAR! Varför kunde han inte från början sagt att detta är jag inte så bra på men ......????
Det är ca 2 timmar sen jag pratade med han sist och han skulle iväg på något ärende och ville återkomma till mig om en liten stund, men än är det ingen som ringt.
Fortsättning följer....

2 kommentarer:

glaha sa...

Ibland blir man trött på data nissar som hela tiden tror sig veta allt och dömer ut oss tjejer för att vi är tjejer och tror inte något om oss, kul att det visade sig vara tvärtom.

Hoppas att det nu ska fungera och att du kan komma ut på nätet för det ör ju så viktigt. =)

Karin sa...

Suck!! Man blir ju trött..... Titta in på min blogg. Jag lägger ut en rolig historia jag fick på mailen idag.....Varför lyssnar inte män...... Kram Karin