måndag 24 november 2008

Mått till vattenfallskortet

Har försökt att räkna om de amerikanska måtten till cm. Mitt kort, gjorde jag med inch mått.
Du behöver ett kort att fästa ditt vattenfall på. Jag har användt 15x15.
En remsa som är 25x5, denna kan man sen justera längden på beroende på var man fäster vattenfallet och hur lång man vill ha den fliken som man sen ska dra i.
Fyra stycken 5x5 och en 2x8. Den på 2x8 har jag på mitt kort gjort 12,5 men jag märkte att den blev lite vinglig. Jag kunde ha behållt längden på den och satt bradsen närmare vattenfallet. Detta hade stabiliserat det bättre.
Tror inte jag behöver skriva ut måtten på de mönstrade papperna och på pappret där jag stämplat mina motiv. Här dekorerar man ju hur man vill.
Nu kommer den kluriga biten att förklara:-)
Remsan som är 25x5 ska nu vikas vid 5, 7, 9 och 11cm. Vid 11cm viker du nu bak resterande och det är denna biten som du sen ska dra i och tänk här även på så att du får rätsidan på pappret på rätt håll.
Den biten som nu är 5 cm är där du sätter din understa stämpelruta. Nästa ruta ska sättas fast på de två cm som är åvanför och sen likadant med de andra.
Den första rutan du satte fast på denna långa remsa ska även fästas på den remsan som är 2x8 och den vikta delen ska nu gå under denna remsa.
Hoppas detta syns på bilderna här eller tidigare i min blogg. Har även lagt in en länk till en film på youtube där "stampfests" visar hur man gör.
Du får gärna höra av dig och berätta om detta var till någon hjälp och är det någon som har en enklare eller bara lite annorlunda förklaring, låt mig då få ta del av den. Tack!
Detta är första gången som jag försöker skriva ner en förklaring och jag känner nu att det kanske skulle behövas lite bilder för att göra det enklare både för mig och för dig. Ska försöka hinna med det nån gång.

Inga kommentarer: