torsdag 11 december 2008

Jag vet var tomten bor

På väg till och från mitt jobb kör jag förbi ett hus som man bara inte kan låta bli att titta på och jag har länge tänkt att jag måste stanna och fota. Så idag, på väg hem från jobb så kom jag på att jag har kameran i väskan och jag har tid att stanna till ett tag.
Stannade till lite försiktigt och tittade mig omkring. Det är ju inte alla som tycker att det är så roligt om folk stannar utanför ens hus och står och fotar. Kliver ur bilen och går sakta fram mot huset... fram med kameran och tog ett par kort i ett försök att ställa in rätt inställningar på kameran. Medan jag står där så kommer det ett par bilar och kör förbi så jag försökte att inte skylta med vad jag gjorde. Det kom en bil, och en bil till och en tredje bil, men den sista körde upp på uppfarten till huset. Äsch tänkte jag. Jag går väl fram och frågar om det är ok att jag tar lite foto på deras hus. Och det var helt ok men om jag skulle fota så var jag tvungen att titta på tomtarna här inne med. Jag trodde hon menade inne i trädgården men icke.
Jag blev inbjuden i deras hem. Och vad skådar mitt öga? Jo!
Tomtar, tomtar, tomtar och åter tomtar.
Hallen: Ja, ja, det var ju en fin liten samling tänkte jag....

Vardagsrummet: Jag häpnade. Fick en skrattatack. Och visste inte var jag skulle börja fota...


Köket: Ser ni på bordet? Där står till och med framdukat ett par tallrikar, muggar och bestick och i vardagsrummet på matbordet var där framdukat även där med kaffe service med tomtar på...

Våning 2: Nu var jag tvungen att ta en titt på andra våningen med tyckte dom. I trappan upp satt där en ljusslinga med tomtar m.m. Nu plockade dom även fram en gästbok där jag var tvungen att skriva i men jag bara stod länge och funderade på vad jag skulle skriva och nu kan jag inte komma ihåg vad jag skrev... måste varit i chock :-)

Toaletten: Och har man tomtar överallt så har man så även på toaletten. Här är tomtar i duschen, på utedasset osv.

Jag har skuggat ansiktena på fotot för jag glömde fråga om det var ok att jag visade dessa bilder men när jag tänker efter så tror jag inte att dom har något emot det eftersom dom har haft besök av både tv och tidningar. När jag tagit ett par foto så varnade min kamera för lågt batteri så jag skyndade mig att bara knäppa av några bilder så fort jag kunde. Inte den bästa kvaliten på bilderna men nu vet även ni var tomten bor.
Ska försöka ta bilder på utsidan av hustet i morgon när batteriet är laddat igen.
Och är det någon som känner detta underbara par så får ni gärna hälsa och tacka från mig igen.
Detta var ett minne för livet. Nu får ni gissa hur många tomtar dom hade.

4 kommentarer:

Chri sa...

HAHAHAHAHAHAHAHA gud va festligt :)

Christina / Synål / Stina sa...

Ja detta är galet MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅnga tomtar men dom bjuder gärna in
Jag har jobabt med henne inna de blev kända för alla sina tomtar.
Kan bara tänka mig vilken upp levelsre detta va.

Kram

Christina / Synål / Stina sa...

jag glömmde att gissa jag har hört detta men tror att det är så där 35000 tomtar ca ungefär
Hahahahahahah

glaha sa...

Galet många tomtar.....de måste väl ändå vara uppe hela året?...........Vilken grej.

Det måste varit en upplevelse att få se så många tomtar på en gång...du har fått julkänsla så det räcker och blir över eller...