måndag 16 mars 2009

Liten bild och....


Ett kollage så att ni inte tror att jag sitter hemma. Skoj att höra ifrån er alla.
Tog med mig min egen dator idag så att jag har svenska bokstäver. Det går lättare att skriva då...
Lite ur dagboken kommer här:
12/3 Blev lite besviken. Trodde att Indisk standard skulle vara bättre än Gambiansk. Men det är helt ok. Jag har en hörnlägenhet med två balkonger. Eftersom jag sov en hel del på planet så hade jag ganska svårt att somna när jag kom till hotellet. Klockan blev tre på natten lokal tid innan jag somnade. Flygresan gick bra. Jag kände bara av öronen när vi startade hemma men då gjorde det rejält ont. Hade ställt klockan så att man skulle komma in i rätt tidsrytm men nu var det segt att komma upp. 13/3 Efter frukosten tog jag en promenad i området där lokalbefolkningen bor. Köpte vatten och myggmedel sen hem till hotellet igen. Bytte skor eftersom jag började känna av ett skoskav under foten i mina nya extra mjuka sandaler. Tog sen en promenad till för att leta upp stranden i mina gamla ingångna skor som jag strosat runt med i San Fransisco men fick då skoskav på hälen. Satte mig på stranden och kom på att jag hade bikinin på men inget med mig att ligga på och jag orkade inte gå hela vägen tillbaka med skoskavet. Jag köpte mig ett par nya skor och en sarong för att ha på stranden. Priset på detta började på 650 rupies men hamnade när jag var färdig på 250 rupies. Ska väl sägas att jag var rätt nöjd med det priset. Spenderade hela dagen på stranden under ett parasoll trotts att det var mulet och bara 35 grader. Badade i jättevågor som slog omkull mig. Det gick inte att hålla sig kvar och inte svalkade det heller. Jag som brukar vara världens badkruka bara gick rakt ut i vattnet och kippade inte efter andan en enda gång. Har provat chai tee men det är godare hemma. Käkade chicken curry på stranden, ingen höjdare. God smak men köttet var segt så det blir nog vegetariskt hädanefter. Hem och duscha för att sen ge mig ut igen, möte med Ving. Det kom en buss och hämtade upp men sen fick man ta sig tillbaka själv. Jag bestämde mig för att promenera. Två damer ville ha följe med mig och dom ville även att vi skulle käka tillsammans. Vi började gå men efter ett tag kom vi på att dom bodde nog i helt motsatt riktning mot var jag bor så dom tog en taxi till sitt hotell i stället. Men jag fortsatte min promenad så nu har jag en stor blåsa under ena foten. När jag väl var tillbaka så käkade jag på en ”kina” alldeles här utanför hotellet. Nudlar men bad om att få dom lite upphottade. Supergott var det men inte speciellt starkt. Man måste se sig ordentligt om när man ska gå över gattorna här. För det första så är det vänstertrafik och så kör dom som idioter. Man kan stå och vänta hur länge som helst för att försöka ta sig över gatan. Höll på att bli överkörd av en vespa innan idag men hade man varit en ko så hade dom stannat och släppt över mig. Har räknat igenom vad jag har gjort av med idag, lite mindre än tusen rupies detta är ungefär två hundra svenska kronor. Oj som jag har shoppat loss, men det kommer kanske att gå åt lite mer i morgon för då ska jag på en marknad.

ps glömde att säga att jag har solat för Anna och i morgon blir det Christina. Shitt weeeeeee det trillade ner en ödla sidan om min dator.... och jag skojar inte. Ni andra som ville ha sol tar jag nästa vecka för på onsdag ska jag sola för mig... ska åka ut till ett vattenfall och bada.

11 kommentarer:

Awirahl sa...

Stackars dig mulet och bara 35grader varmt bäst att komma hem igen... ;-) Hoppas du har det riktigt skönt sola lite för oss här hemma med..

Mvh Anna

glaha sa...

Vilka härlig bilder du tagit....ser fram emot fler....kan förstå att du har det härligt....och vi är inte alls avundsjuka på dig=))

Christina / Synål / Stina sa...

Vad skönt det var med solen. KAnske min förkylning kan släppa nu. OCh alla värk i axlarna kanske mår ba av värmen . tro inte att vi är avensjuka på dig.
Men här hemma är det vår i luften. Riktigt gott väder och det knakar i rabbaterna.
Hoppas du hittar mycket kul på marknaden och att dina sko skav snart lägger sig.
DU glöm inte att vända på dig jag bränner mig så lätt.
Mycket fina bilder du vissar här.
HA nu en skön dag så kanske du skriver snart igen.
KRAM
Christina

Karin sa...

Härligt!! Så mycket du har hunnit med, du har ju inte varit där en vecka än. Fortsätt ha det gott!!! Kul att se dina foto, fina!!

Vicki sa...

Har du kommit i väg på resan nu? Hur länge ska du stanna där? Åker du helt ensam?

Vicki

Ulla sa...

Gud så underbart det ser ut, Men det är ganska skönt här också, sprakar i braskaminen och en kopp kaffe:)....

alfons10elias sa...

så kul att du skriver dagbok så man kan följa dig... njut nu ordentligt..

Anonym sa...

Vad härligt! Du får ta en soldag för mig också. Kram, Jessica

Anonym sa...

Ingen tänker på mig som får gå här helt ensam.. Men min älskling har du inte berätta för indierna att du är min KO... men du kanske inte längre är "vit"

Anonym sa...

Gud vad du har det bra! Njut av solen och värmen! Våren börjar komma här hemma nu men vi har ju några 35 grader men men! Sola lugnt och var rädd om dig! Kram Marlen

Anonym sa...

"Stackars dig" som har skoskav.
Jag byter gärna mot lite "ligga på stranden och ha det bra"
Har precis varit på Maxi med två galna pojkar.
Ha det riktigt gott nu
Kram Gunnel
Hasse, håll ut snart är kossan hemma igen.