Glutenfri morotskaka
Ingredienser :
4 ägg
2 1/4 dl rapsolja (eller annan naturell olja)
ca 6 dl rivna morötter
4 1/2 dl ljus glutenfri mix
4 1/2 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 tsk kanel
Glasyr:
100 g philadelphiaost
25 g mjukt smör
2 1/4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Så här gör du:Vispa äggen. Blanda med oljan och morötterna.Rör ihop de torra ingredienserna och arbeta ner dem i morotssmeten. Häll alltsammans i en form, 24-26 cm i diameter, med löstagbar kant. Grädda i 175 graders ugnsvärme 60-70 minuter. Låt svalna.Blanda ingredienserna till glasyren och bred över den upp-och-nedvända kakan.

4 kommentarer:
glöm inte att kolla din utmaning hos mig.
JA denna gick inte av för hackor.
TACK för den.
Kram
Jag hinner nog inte baka i morgon........ men helgen är ju lång. Kram Therese
Jag hinner nog inte baka i morgon........ men helgen är ju lång. Kram Therese
Skicka en kommentar