torsdag 12 februari 2009

Här kommer receptet på den andra kakan jag hade med igår. Den var ännu godare nu dagen efter.

Adams vaniljfyllda sockerkaka
Ingredienser:
3 dl strösocker
4 st ägg
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
1 dl vatten, kokande

Vaniljfyllning:
125 g smör
1 dl mjölk
4 msk vaniljsocker

Garnering:
1 msk florsocker

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°. Vispa sockret och äggen pösigt.2. Blanda bakpulvret med mjölet. Rör ner det i äggsmeten. Häll i vattnet. Smörj och bröa en form, 24 cm i diameter. Häll i smeten. Grädda mitt i ugnen ca 40 min. 3. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Tillsätt vaniljsockret. Låt koka häftigt ca 3 min. Rör hela tiden så att inte mjölken bränns.4. Ta kakan ur ugnen. Dela den till två bottnar innan den har hunnit kallna. Fördela vaniljfyllningen på en av bottnarna. Lägg ihop kakan. Pudra över florsocker.

3 kommentarer:

Christina / Synål / Stina sa...

Den kakan var varm och god i går med.
Kram

Ejris sa...

Har en liten sak till dig i bloggen=)
Inte 365 bloggen utan mina tankar=)
Kram

Sofi_79 sa...

Du har fortfarande inte gjort min utmaning till dig....