Adams vaniljfyllda sockerkaka
Ingredienser:
3 dl strösocker
4 st ägg
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
1 dl vatten, kokande
Vaniljfyllning:
125 g smör
1 dl mjölk
4 msk vaniljsocker
Garnering:
1 msk florsocker
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°. Vispa sockret och äggen pösigt.2. Blanda bakpulvret med mjölet. Rör ner det i äggsmeten. Häll i vattnet. Smörj och bröa en form, 24 cm i diameter. Häll i smeten. Grädda mitt i ugnen ca 40 min. 3. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Tillsätt vaniljsockret. Låt koka häftigt ca 3 min. Rör hela tiden så att inte mjölken bränns.4. Ta kakan ur ugnen. Dela den till två bottnar innan den har hunnit kallna. Fördela vaniljfyllningen på en av bottnarna. Lägg ihop kakan. Pudra över florsocker.

3 kommentarer:
Den kakan var varm och god i går med.
Kram
Har en liten sak till dig i bloggen=)
Inte 365 bloggen utan mina tankar=)
Kram
Du har fortfarande inte gjort min utmaning till dig....
Skicka en kommentar